Annons
Annons

RÖDBETSPAJ


 

Processed with VSCOcam with c6 presetProcessed with VSCOcam with c6 preset

 

Förra helgen lagade mormor och jag en jättegod rödbetspaj. Här kommer receptet:

Fyllning:
4 st färska rödbetor
200 gram fetaost
2 dl grädde
1 st ägg
0,5 msk flytande honung
0,5 tsk torkad timjan
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
1 dl riven ost att strö över
solroskärnor att strö över

Annons

Pajdeg:
3,5 dl vetemjöl
150 gram rumstempererat smör
1 msk potatismjöl
i msk vatten

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka rödbetorna i 20-30 minuter tills de blivit mjuka. Låt dem svalna och gnid sedan av skalen, riv rödbetorna tunt.
2. Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut i en pajform.
3. Förgrädda pajskalet i ugnen 10 minuter, ta sedan ut den.
4. Smula sönder fetaosten och blanda samman med grädden, äggen, honung och kryddor.
5. Fördela de rivna rödbetorna över pajbottnen, täck med fetaostblandningen och toppa med den rivna osten.
6. Grädda i ca 30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna och strö dem över den färdiga pajen.

Tips:
Det går lika bra att lägga solroskärnorna under den rivna osten, eller både och.
Rödbetorna behöver inte bli helt mjuka, jag tycker det är gott när det är lite mer tuggmotstånd.
Servera med ruccola och turkisk yoghurt. GOTT HAJ

Dela
Dela
 

Annons
Annons
Annons


Laddar